Sinds het verschijnen van streamingdienst Netflix op de markt is er uiteraard heel wat veranderd. Door de jaren heen is het aanbod van ‘s werelds grootste streamingdienst dan ook behoorlijk uitgebreid. Dit niet alleen met heel wat leuke films, maar ook met menig aantal aanstekelijke series. Het aanbod is eigenlijk stiekem zelfs zo groot geworden dat veel mensen door de bomen het bos niet meer zien. Ben jij daarom ook benieuwd om te kunnen achterhalen wat nu precies de leukste series op Netflix zijn van dit moment? Dan is verder blijven lezen vooral de boodschap!

1.) The Crown

Zonder ook maar enige twijfel één van de beste series op Netflix is ongetwijfeld ‘The Crown’. Het betreft hier een historisch drama dat het verhaal vertelt van Koningin Elizabeth II en haar regering. De verhaallijn begint al in de jaren ’40. De serie staat erom bekend een gefictioneerde blik te werpen op het Engelse koningshuis. Sinds de lancering van het eerste seizoen is het zo dat niet alleen de reeks op zich, maar ook de cast wordt bedolven onder de prijzen bij de talrijke internationale awardshows. Op moment van schrijven is de reeks alvast toe aan haar vijfde seizoen.

2.) The Watcher

Eén van de (mini)series waar sterk naar werd uitgekeken door de talrijke Netflix-abonnees luistert naar de naam ‘The Watcher’. De serie vertelt het verhaal van Nora en Dean Brannock, gespeeld door respectievelijk Naomi Watts en Bobby Cannavale. Zij nemen samen met hun twee kinderen hun intrek in een huis aan 647 Boulevard. Vervolgens ontvangen ze echter onheilspellende dreigbrieven die al snel hun hele leven op zijn kop zet. Een tikkeltje opmerkelijk misschien, maar de verhaallijn van The Watcher is gebaseerd op een bizar, waargebeurd verhaal. Dit gezegd hebbende werden verschillende elementen uit het echte verhaal wel enigszins aangepast. Ook het feit dat de reeks afkomstig is van de hand van Ian Brennan en Ryan Murphy heeft ervoor gezorgd dat dit een geweldig goede serie is geworden op Netflix.

3.) The Witcher

Van ‘The Watcher’ gaan we naar ‘The Witcher’. Voor deze laatste geldt dat het een razend populaire Netflix serie is waar ondertussen reeds een derde seizoen van is aangekondigd. In de reeks volgen we Geralt van Rivia die een gemuteerde monsterjager is. Tijdens zijn avonturen komt hij onder meer in aanraking met de mooie en machtige Yennefer en moet hij de jonge prinses Ciri zien te beschermen. De verhaallijnen in de serie The Witcher zijn gebaseerd op deze van de gelijknamige boekencollectie van Andrzej Sapkowski. Het derde seizoen van deze populaire Netflix serie moet in de zomer van 2023 op Netflix te zien zijn.

4.) Squid Game

Ongetwijfeld één van de meest bizarre, maar tegelijkertijd ook meest spannende series op Netflix is Squid Game. Ondanks het feit dat het hier een Zuid-Koreaanse productie betreft is het zo dat ze internationaal hoge ogen heeft weten te gooien. In deze serie zetten zomaar even 456 mensen hun leven op het spel door mee te doen in een mysterieuze game. Waarom ze dit nu precies doen? Om de indrukwekkende prijzenpot van zomaar even ettelijke miljoenen dollars in de wacht te kunnen slepen.

Het succes van ‘Squid Game’ als één van de meest populaire series op Netflix van het moment hoeft eigenlijk niet echt te verbazen. Ook andere Zuid-Koreaanse producties deden het bijvoorbeeld al meer dan prima. Denk hierbij onder meer aan de fantasyserie ‘Hellbound’ welke zich afspeelt in een alternatieve versie van onze planeet. Eén van de leukste series op Netflix van de voorbije jaren, namelijk deze Squid Game zal ook met zekerheid nog een vervolg krijgen op de streamingdienst.

5.) Stranger Things

De sciencefiction-serie ‘Stranger Things’ laat je een groep kinderen volgen nadat één van hun vrienden plots vermist is geraakt. Al snel raken ze verwikkeld in een aantal vreemde situaties. Het is uiteindelijk hun taak om ervoor te zorgen dat bovennatuurlijke wezens evenals overheidsinstanties er niet in slagen om hun stad ten gronde te richten. Stranger Things werd vaak bestempeld als één van de beste series op Netflix. Het hoeft dan ook beslist niet te verbazen dat ze reeds verschillende keren in de prijzen is gevallen. Op moment van schrijven zijn er reeds vier seizoenen van deze populaire serie te streamen. Een vijfde seizoen is in de maak. Wanneer deze op Netflix te zien zal zijn is momenteel echter nog niet bekend.

6.) Bridgerton

Door de jaren heen zijn er uiteraard verschillende “beste series op Netflix” verschenen. Dat veel mensen een andere serie als beste bestempelen hoeft uiteraard niet te verbazen. Dat is namelijk het gevolg van het feit dat persoonlijke voorkeuren aardig kunnen verschillen. Eén van de titels die toch verrassend vaak wordt bestempeld als één van de beste op ‘s werelds grootste streamingdienst is echter ongetwijfeld Bridgerton. Het historische kostuumdrama is gebaseerd op de boeken van Julia Quinn en speelt zich af in het jaar 1813. Ze volgt zoals de naam van de serie reeds laat vermoeden het verhaal van de familie Bridgerton.

Toen het eerste seizoen van ‘Bridgerton’ verscheen in het jaar 2020 werd ze meteen bestempeld als één van de grootste en belangrijkste releases van dat jaar. Op moment van schrijven is ook het tweede seizoen van de reeks reeds op Netflix verschenen. ‘s Werelds grootste streamingdienst heeft ondertussen ook al laten optekenen dat er met zekerheid ook nog een derde en een vierde seizoen zal verschijnen. Inmiddels werd er ook een spin-off aangekondigd van Bridgerton, namelijk ‘Queen Charlotte: A Bridgerton Story’. Deze miniserie zal in de loop van 2023 op Netflix verschijnen.

7.) Sex Education

Wanneer je op zoek bent naar enkele goede series op Netflix zal je tot de vaststelling komen dat het zogenaamde ‘Sex Education’ eveneens een mooie titel is om aan je watchlist toe te voegen. In deze reeks volgen we het doen en laten van Otis Milburn en zijn vrienden. Voor al deze vrienden geldt dat ze op zoek zijn naar liefde… zonder eigenlijk goed te weten hoe ze om moeten gaan met de sociale druk die rondom seks wordt gelegd. Sex Education profileert zich als een zogenaamde coming-of-age-komedie die vanaf het eerste moment razend populair is gebleken. Veel mensen zijn het er dan ook over eens dat deze populaire Netflix serie tot de beste series van de voorbije jaren behoort.

8.) You

Wil je graag een spannende serie op Netflix bekijken waarin toch ook plaats is voor de nodige romantiek? Dan is ‘You’ mogelijks iets voor jou. Deze geweldig goede serie op Netflix is een psychologische thriller die niet alleen een intense, maar bovendien ook een volgens sommigen angstaanjagende, romance volgt tussen enerzijds de manager van een boekenwinkel en anderzijds een populaire schrijfster. De serie werd in één klap razend populair, niet in het minst als gevolg van de vernieuwende stijl die ze hanteert. Deze vernieuwende stijl kenmerkt zich onder meer door het gebruik van zogenaamde direct messaging interfaces.

Voor ‘You’ geldt dat ze gebaseerd is op een boekenreeks welke op de markt is gebracht door Caroline Kepnes. Ondertussen is het zo dat de populaire Netflix serie alweer toe is aan haar vierde seizoen. Of dat vierde seizoen het laatste zal zijn is nog niet bekend.

9.) The Office

De nog steeds razend populaire komedieserie ‘The Office’ heeft in de praktijk eigenlijk een beetje een haat-liefdeverhouding met Netflix. Op verschillende tijdstippen werd er in het verleden immers voor gekozen om de licentie op de reeks niet langer te verlengen. Dat heeft er toen voor gezorgd dat de populaire serie gedurende enige tijd niet op Netflix te zien was. Op moment van schrijven is daar gelukkig verandering in gekomen. Alle negen seizoenen zijn nu dan ook op de streamingdienst te bekijken.

‘The Office’ zoals deze op Netflix te zien is, is eigenlijk een Amerikaanse vertolking van een Britse reeks. In de serie volgen we het doen en laten van de de werknemers van Dunder Mifflin, een bedrijf gespecialiseerd in papier. Door de jaren heen is ‘The Office’ uitgegroeid tot één van de populairste series op Netflix. Dat veel mensen ze bestempelen als één van de meest leuke series op ‘s werelds grootste streamingdienst hoeft ook zeker niet te verbazen. Ze bestaat immers uit niet alleen gekke personages, maar ook uit dolkomische grappen en (uiteraard) ook kantoor romances.

10.) Cobra Kai

Een lijstje maken van de leukste Netflix series is eigenlijk vandaag de dag niet mogelijk zonder er ‘Cobra Kai’ in op te nemen. Voor deze serie geldt dat ze zich afspeelt na de gebeurtenissen van de eerste Karate Kid-film. In de serie wordt de ongelukkige Johnny gevolgd die alles in het werk stelt om zich te proberen verlossen van de consequenties van diens acties. Diens zoektocht heeft als gevolgd dat een oude rivaliteit, namelijk deze met Daniel LaRusso terug boven water komt. Op moment van schrijven zijn er op Netflix reeds vier seizoenen verschenen van ‘Cobra Kai’. Het vijfde seizoen staat in de planning voor 9 september van dit jaar.

In ieder geval, wil jij graag kennis kunnen maken met enkele van de leukste series op Netflix van het moment? Dan mag het duidelijk zijn dat de series die je terug kan vinden hier op deze pagina voor jou alvast zeer interessant kunnen zijn.

You May Also Like

Dit zijn de populairste tijdloze films

Er zijn door de jaren heen heel wat verschillende films gelanceerd. Voor…

Dit zijn de 9 leukste pretparken van België

Ben je van plan om een leuke uitstap te maken samen met…