De jaren ’80 hebben ons heel wat moois gebracht. Dit geldt niet in het minst voor de muziek die in deze periode werd uitgebracht. Heel wat mensen die vandaag de dag graag een throwback willen naar de tijd van toen gaan op zoek naar de beste muziek van die periode. Wanneer ook jij dat gaat doen zal je tot de vaststelling komen dat er heel wat muzikale toppers in aanmerking komen. Benieuwd wat nu echt de beste jaren 80 muziek is? Dan zal de informatie op deze pagina je dat meteen duidelijk maken.

Walking On Sunshine van Katrina & The Waves

Ongetwijfeld één van de meest vrolijke nummers uit de jaren ’80 is Walking On Sunshine van Katrina & The Waves. Voor heel wat mensen geldt dan ook dat ze het bijzonder lastig vinden om op deze muziek van de jaren 80 stil te blijven zitten. Dit gezegd hebbende is het zo dat veel mensen de geschiedenis van deze jaren 80 hit eigenlijk niet kennen. In eerste instantie was ze namelijk… een ballad!

Katrina koos er echter uiteindelijk voor om er een uptempo-nummer van te maken. Het resultaat van die keuze is uiteraard inmiddels bekend. Door de jaren heen is dit nummer immers uitgegroeid tot één van de bekendste hits van de jaren 80 met groot internationaal succes.

Like A Virgin van Madonna

Een lijst met de beste of meest populaire jaren 80 muziek kan uiteraard niet compleet zijn zonder de enige, echte Madonna. Zij kwam in die periode op de markt met het nummer Like A Virgin. Ook dit nummer van de succesvolle schrijvers Tom Kelly en Billy Steinberg had er in eerste instantie helemaal anders uit moeten zien. Het duo had immers zelfs in eerste instantie een man in gedachten om het in te zingen. Toch bleek de keuze voor Madonna uiteindelijk een schot in de roos. Het nummer Like A Virgin werd zelfs de eerste absolute nummer 1-hit van de inmiddels bekende Queen of Pop.

Wake Me Up Before You Go-Go van Wham!

Mochten we een lijst maken met één van de bekendste en meest populaire artiesten van de jaren 80 dan zou Wham! daar eigenlijk altijd in voor moeten komen. Eén van de absolute jaren 80 hits is immers ook zonder twijfel ‘Wake Me Up Before You Go-Go’ van Wham! Met dit nummer slaagden ze erin om maar liefst 13 weken in de Nederlandse Top 40 te staan. Daarnaast wisten ze ook internationaal heel wat harten te veroveren.

Fast Car van Tracy Chapman

Misschien wel één van de mooiste jaren 80 muziek welke zeker ook in de smaak valt bij de jeugd tegenwoordig is het nummer Fast Car van Tracy Chapman. Voor Tracy Chapman geldt dat ze eigenlijk vrij onbekend was toen ze met dit nummer op de markt kwam. Toen vervolgens bleek dat ze het nummer mocht zingen op het verjaardagsconcert van Nelson Mandela kon plots niemand meer om haar heen. Haar carrière schoot vervolgens als de beste sportwagen vooruit. In amper twee weken tijd werden dan ook zomaar even twee miljoen exemplaren van het inmiddels gerenommeerde album verkocht.

Livin On A Prayer van Bon Jovi

Eén van de meest tot de verbeelding sprekende zangers jaren 80 is ongetwijfeld Bon Jovi. Het leven van Tommy en Gina uit de videoclip mag dan niet over rozen gaan, toch is het zo dat dit nummer heel wat mensen hun dag weet op te vrolijken. Eigenlijk is dit zo’n typisch nummer waar je gewoon niet over moet nadenken en gewoon moet meezingen. Ook voor dit nummer geldt dat ze absoluut niet op deze pagina mocht ontbreken.

Don’t Stop Believin door Journey

In 1982 verscheen het nummer Don’t Stop Believin op de markt van Journey. In eerste instantie bleek het nummer niet goed aan te slaan. Ook hier in Nederland was ze in eerste instantie helemaal geen hit. Het zou uiteindelijk tot het jaar 2006 duren vooraleer de plaat in ons land echt doorbrak. De reden hiervoor hoeft niet ver te worden gezocht. Het nummer dook inmiddels namelijk op in verschillende films en series waaronder bijvoorbeeld The Sopranos en Glee.

Take On Me door A-ha

Eén van de vaakst besproken jaren 80 muziek is ongetwijfeld Take On Me van A-ha. In tegenstelling tot de andere nummers op deze pagina wist zij er niet meteen in te slagen om populair te worden, in tegendeel. In plaats daarvan werd het nummer twee keer op de markt gebracht waarbij het helaas ook twee keer flopte. Men bleef echter altijd geloven in het nummer… en uiteindelijk met succes. In het jaar 1985 verscheen het nummer opnieuw, dit keer samen met een geanimeerde videoclip. Vooral de video trok meteen de aandacht van het grote publiek waardoor het nummer een instant hit werd.

You May Also Like

Dit zijn de beste pianisten van 2023

Door de jaren heen heeft onze wereld heel wat bekende, gerenommeerde pianisten…