Ben je van plan om een leuke uitstap te maken samen met de kinderen in België? In dat geval zijn er verspreid over het land verschillende pretparken terug te vinden die zich daar uitstekend voor lenen. Wil je dus met andere woorden een leuke daguitstap maken of wil je graag een weekendje weg boeken met het hele gezin? In dat geval laten we je op deze pagina graag kennismaken met de 10 leukste pretparken die verspreid over België zijn terug te vinden.

1.) Plopsaland De Panne

In eerste instantie is er natuurlijk het zeer bekende en tevens ook razend populaire Plopsaland De Panne. Het betreft hier een zeer gezellig familiepark dat zich bevindt op een boogscheut van de Belgische Kust in de badplaats De Panne. Het themapark staat erom bekend een combinatie te zijn van allemaal bekende, vrolijke Studio 100 figuurtjes. Het gaat hierbij onder meer om de volgende:

 • Maya de Bij;
 • Samson & Marie;
 • Nachtwacht;
 • K3;

Niet alleen is het zo dat je in dit pretpark kennis kan maken met een aantal boeiende, erg leuke attracties, daarnaast is het doorgaans ook mogelijk om een leuke show mee te pikken. Hier treden de populairste kinderhelden van het moment in op. Een absolute aanrader van een attractie is alvast ‘The Ride to Happiness by Tomorrowland’. Dit is een samenwerking tussen het Belgische pretpark en het razend populaire dancefestival dat in België wordt georganiseerd. Deze spannende attractie gaat zomaar even vijf keer overkop. Absoluut een zeer leuke keuze voor de waaghalzen!

Tip! Vermijd de lange wachtrijen aan de kassa van Plopsaland De Panne

In het bijzonder in het voorjaar en tijdens de zomermaanden is het mogelijk dat je aan de ingang van het park geconfronteerd kan worden met erg lange wachtrijen. Wil je deze wachtrijen graag voorkomen? Dat kan! In dat geval is het altijd een aanrader om je tickets op voorhand via het internet te bestellen. Wil je niet alleen Plopsaland De Panne, maar ook Plopsaqua De Panne bezoeken? Dan kan je ook altijd kiezen voor een speciaal combiticket.

2.) Walibi Belgium

Op zoek naar de perfecte uitstap om te doen met het hele gezin? In dat geval is een bezoek brengen aan Walibi Belgium een absolute aanrader. Je kan verspreid over dit pretpark attracties terugvinden voor alle leeftijden. In eerste instantie zijn er hier uiteraard heel wat kinderattracties terug te vinden, maar wat bovendien ook te denken van de vele snelle achtbanen die je hier kan ontdekken? Bovendien tref je hier ook nog heel wat andere sensationele attracties aan. Ben jij dus met andere woorden één van de vele mensen die op zoek is naar een echte adrenalinekick? Dan zal je tot de vaststelling komen dat dit pretpark je alles te bieden heeft waar je naar op zoek bent.

Uiteraard geldt voor Walibi Belgium bovendien eveneens dat ze is gelegen vlak naast het zogenaamde Aqualibi. Dit is een combinatie van enerzijds een attractiepark en anderzijds een waterpark. Je treft er niet alleen golfslagbaden aan, maar ook heel wat verschillende glijbanen. Ben je van plan om een bezoek te brengen aan dit park? Hou er dan rekening mee dat dit park tijdens de wintermaanden volledig gesloten blijft.

3.) Bobbejaanland

Zou je graag een echt magische belevenis willen beleven samen met het hele gezin? In dat geval zal je absoluut zeker gelukkig worden van een bezoekje aan het Bobbejaanland attractiepark. Dit is met zekerheid één van de bekendste pretparken van België. Het pretpark bevindt zich in een zogenaamde moerasgebied in Lichtaart. Dit is een gezellig Antwerps dorpje dat zich bevindt tussen enerzijds Herentals en anderzijds Kasterlee. De naam van het park is een afgeleide van deze van Bobbejaan Schoepen, de verantwoordelijke oprichter.

Kenmerkend voor dit attractiepark in België geldt dat ze bestaat uit verschillende fantasierijke themagebieden. Er wordt hierbij een onderscheid gemaakt tussen verschillende gebieden zoals met name:

 • Cowboy Town;
 • Land of Legends;
 • Adventure Valley;

Voor de hierboven aangehaalde gebieden geldt dat ze dromerig worden ingericht. Bovendien is het zo dat je hier een groot aantal razendsnelle achtbanen kan ontdekken en wat verder ook te denken van de talrijk aanwezige eetgelegenheden evenals wildwaterattracties en kinderactiviteiten? Eén ding is alvast zeker, je zal je hier in dit attractiepark beslist geen moment vervelen, in tegendeel.

4.) Pairi Daiza

Voor dierenliefhebbers geldt dat ze in België ook een wondermooie dierenwereld kunnen ontdekken. Voor deze dierenwereld geldt dat ze luistert naar de naam ‘Pairi Daiza’. Dit is zeker niet zomaar eender welk dierenpark, in tegendeel. Het is dan ook niet voor niets dat ze reeds ettelijke keren werd verkozen tot beste dierenpark van Europa. Voor deze toch wel best indrukwekkende dierentuin geldt dat ze bestaat uit in totaal acht verschillende werelddelen. In deze verschillende werelddelen is het onder meer mogelijk om kennis te maken met de onderstaande (exotische) dierensoorten:

 • Chinese Reuzenpanda’s;
 • Paradijsvogels;
 • Sneeuwpanters;
 • Luiaarden;
 • Olifanten;

Niet alleen biedt Pairi Daiza haar bezoekers de mogelijkheid om kennis te maken met een groot aantal boeiende dieren, daarnaast is het zo dat er ook verschillende activiteiten voor jong en oud in worden aangeboden. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om de avontuurlijke kant van jezelf tot uiting te laten komen door in de hoogte te klimmen op verschillende hangbruggen. Bovendien kan je er ook deelnemen aan een heus blootvoetsparcour. Er zijn tot slot ook diverse shows die je hier mee kan pikken waaronder een heuse vogelshow.

5.) Bellewaerde Park

Eén van de traditionele pretparken van België is ook vandaag de dag nog steeds te bezoeken. Een bezoek aan dit pretpark in België staat in ieder geval garant voor heel wat gevarieerd plezier. Je zal er bijvoorbeeld oog in oog komen te staan met verschillende exotische dieren zoals met name:

 • Giraffen;
 • Tijgers;
 • Papegaaien;
 • Zebra’s;
 • Apen;

Er zijn ook verschillende shows die verspreid over het park worden gehouden. Eén van deze shows is een spannende roofvogeldemonstratie. Eigenlijk biedt Bellewaerde Park een uitstekende combinatie van vertier en spanning. Tijdens en wandeling doorheen het park zal dan ook meteen duidelijk worden dat er ook heel wat verschillende achtbanen evenals waterattracties zijn terug te vinden. Bovendien geldt voor het merendeel van de attracties dat ze over een (bijzonder) thema beschikken.

Tip! Perfect te combineren met het Bellewaerde Aquapark

Vlak naast het Bellewaerde Park is sinds kort ook het zogenaamde Bellewaerde Aquapark terug te vinden. In het bijzonder wanneer je bijvoorbeeld meerdere dagen in de buurt verblijft spreekt het voor zich dat je wel nood zal hebben aan een beetje afwisseling. Deze kan uitstekend worden geboden door middel van het Bellewaerde Aquapark. Je kan hier niet alleen heel wat waterplezier beleven op de vele glijbanen, wat bovendien ook te denken van de vele verschillende zwembaden die je hier aantreft? Voor de mensen die houden van een beetje ontspanning kan er eveneens gebruik worden gemaakt van speciale wellnessvoorzieningen.

6.) Plopsa Indoor Hasselt

Voor het merendeel van de pretparken in België geldt dat ze vooral beschikken over voorzieningen buiten. Dat geldt niet voor Plopsa Indoor Hasselt. Het spreekt voor zich dat dit park grote gelijkenissen vertoont met Plopsaland De Panne. Ze behoort dan ook zoals de naam je reeds aangeeft tot dezelfde groep. Voor dit pretpark in België geldt echter dat ze bestaat uit 25 verschillende attracties. Voor het merendeel van deze attracties geldt (uiteraard) dat ze zich hoofdzakelijk richten op de jongsten onder ons. Denk hierbij dan specifiek aan kinderen met de leeftijd van tussen de 2 en 10 jaar.

Vergelijkbaar met Plopsaland De Panne spreekt het voor zich dat je hier bij verschillende attracties vooral te maken krijgt met bekende Studio 100 personages. Denk hierbij niet alleen aan Bumba en Mega Mindy, maar ook aan bijvoorbeeld Kabouter Plop evenals Samson & Marie. Bovendien spreekt het voor zich dat dit attractiepark in België het eveneens mogelijk maakt voor kinderen om kennis te maken met hun favoriete helden. Niet alleen vallen er heel wat shows te bewonderen, daarnaast is het ook nog eens zo dat bezoekers deel kunnen nemen aan speciale meet & greets.

Het hele jaar door geopend

Voor het merendeel van de attractie parken in België geldt dat ze op bepaalde tijdstippen in het jaar de deuren sluiten. Dat is ook logisch, want tijdens de wintermaanden is het bijvoorbeeld vaak geen pretje om gebruik te maken van de attracties die buiten in het park staan opgesteld. Voor Plopsa Indoor Hasselt geldt echter dat ze zo goed als het volledige jaar door te bezoeken is. Je moet er alleen rekening mee houden dat dit niet het geval is wanneer er een privéevenement is geboekt. Dan is het park namelijk niet voor het grote publiek toegankelijk.

7.) Plopsa Coo

Eén van de attractie parken in België welke de voorbije jaren aardig aan de weg heeft getimmerd is ongetwijfeld Plopsa Coo. Het betreft hier dan ook een werkelijk fantastisch pretpark dat zich richt op kinderen met de leeftijd van tussen 9 en 12 jaar. In het park tref je een uitstekende combinatie aan tussen natuur en avontuur. Deze combinatie zorgt ervoor dat je hier echt de tijd van je leven kan beleven. Tijdens een bezoek aan dit park zal je kennis kunnen maken met verschillende bekende en populaire Studio 100 helden. Het gaat hierbij dan onder meer om:

 • Mega Mindy;
 • Kabouter Plop;
 • Wickie de Viking;
 • Samson & Marie;

Voor kinderen geldt bovendien dat ze in Plopsa Coo eveneens over de mogelijkheid beschikken om apen te bewonderen op het zogenaamde apeneiland. Bovendien is het eveneens een mogelijkheid om diertjes te aaien in de doorloopweide. Verspreid over het park is het bovendien eveneens mogelijk om souvenirs te kopen in één van de verschillende shops die je hier aantreft.

8.) Het Boudewijn Seapark

Wil je graag een dol-fijne dag beleven in één van de verschillende pretparken van België? Dan kan het zeker de moeite waard zijn om een uitstap te overwegen naar het Boudewijn Seapark. Voor dit pretpark geldt dat ze zich bevindt in het West-Vlaamse Brugge waardoor je ze perfect kan combineren met een bezoek aan deze historische stad. Eigenlijk is het zo dat het Boudewijn Seapark is onderverdeeld in verschillende delen. Het gaat hierbij om:

 • Het dolfinarium;
 • Het attractiepark;
 • Het dierenpark;
 • Een schaatspiste;
 • Een expohal;

In het dolfinarium kan je genieten van tal van verschillende shows die er worden opgevoerd. Denk hierbij concreet aan indrukwekkende dolfijnenvoorstellingen evenals zeeleeuwshows. Wil jij graag ook zelf in contact komen met deze geweldige dieren? Dat kan! Niet alleen is het mogelijk om hier te zwemmen met dolfijnen, daarnaast kan je er eveneens voor kiezen om je in te schrijven voor één van de dolfijnenkampen die hier worden georganiseerd.

Buiten de prachtige dierenshows die je hier in het Boudewijn Seapark bij kan wonen is het eveneens mogelijk om er gebruik te maken van verschillende, leuke attracties. Denk hierbij aan onder meer een waterglijbaan evenals botsauto’s en natuurlijk ook verschillende kleine achtbanen. Bovendien is het tevens zo dat je hier kan genieten van een gigantische binnenspeeltuin en is er een bescheiden aquapark voor handen. Breng je een bezoek aan dit attractiepark in België tijdens de wintermaanden? Dan kan je er ook lekker schaatsen op één van de grootste schaatspistes van heel België.

9.) Mega Speelstad

Eén van de minder bekende attractie parken van België luistert naar de naam ‘Mega Speelstad’. Voor dit attractiepark geldt dat ze eigenlijk één grote binnenspeeltuin vormt. Ze bevindt zich in Lille in de provincie Antwerpen. Het park legt de focus in het bijzonder op kinderen die de leeftijd hebben van 2 tot 10 jaar. De binnenspeeltuin bestaat onder meer uit heuse botsauto’s evenals de zogenaamde Disco Twister. Bovendien zijn er hier tal van verschillende luchtkastelen terug te vinden en kan je, je hoogtevrees bedwingen in één van de verschillende klim- en klauterkooien.

Het gedeelte binnen is lang niet het enige wat de moeite waard is om te ontdekken. Wat namelijk bovendien ook te denken van het buiten gelegen ‘Toverland’? Hier kan je heel wat leuke klimtoestellen terugvinden waaronder een heuse klimvulkaan. Bovendien is het hier eveneens mogelijk om je fantasie de vrije loop te laten in één van de aanwezige sprookjeshuisjes. Finaal kan je er ook voor kiezen om een ritje te maken op de Speelstad Express. In ieder geval mag het duidelijk zijn, wil je graag een bezoek brengen aan een attractiepark in België met het hele gezin? Dan is een keuze maken uit de hierboven aangehaalde negen attractieparken met zekerheid de moeite waard!

You May Also Like

Dit zijn de populairste tijdloze films

Er zijn door de jaren heen heel wat verschillende films gelanceerd. Voor…

De leukste series op Netflix van dit moment

Sinds het verschijnen van streamingdienst Netflix op de markt is er uiteraard…