Lachen met de Belgen, het zit toch best stiekem een beetje in de genen van met name onze noorderburen. Toegegeven, er zijn door de jaren heen best enkele leuke Belgen moppen verschenen. Heb jij binnenkort een feestje waar een fijne mop wel op gewaardeerd zal worden? Dan kan het zeker de moeite waard zijn om even kennis te maken met de beste Belgische moppen die je hieronder aantreft.

Een Belg die ‘s nachts rondrijdt zonder verlichting

Tijdens een nacht wordt een Belg al rijdend gespot door Maastricht zonder verlichting. De politie kiest ervoor om de Belg staande te houden. De agent geeft daarop aan de chauffeur aan dat zijn lichten niet branden. De Belg stelt daarop “nee dat klopt, hij is stuk”. De agent heeft een goede dag en beslist om de vriendelijke Belg alleen maar een waarschuwing te geven. “Ga hier om de hoek naar het tankstation en koop daar een paar lampen”. De Belg gaat hiermee akkoord en vertrekt. Amper tien minuten later ziet dezelfde agent de Belg echter opnieuw rondrijden zonder verlichting. Na de aanhouding geeft de agent aan, “Nu zal ik je toch een bekeuring moeten geven”. De Belg reageert gefrustreerd en zegt; “maar meneer de agent, ik kan er toch ook niks aan doen dat er op een bord bij het tankstation staat HALLO-GEEN-LAMPEN”?!

Politie gaat op zoek naar een serie verkrachter

Een nietsvermoedende Belg rijdt met zijn auto een straat in die is afgezet door de politie. De chauffeur draait zijn raam open en vraagt aan de agent die hem staande houdt wat het probleem is. Hier reageert de politie op door te stellen; “We zijn op zoek naar een serie verkrachter”. De Belg geeft daarop aan dat hij de politie alle succes wenst met hun zoektocht waarna hij weer vertrekt. Zo’n 20 minuten later komt diezelfde Belg opnieuw in dezelfde straat gereden. Vervolgens draait hij zijn raampje open en zegt tegen de agent; “Ik heb er toch even over na moeten denken, maar ik wil het graag doen!”

Komt een Belg aan bij de Canadese grens

Er komt een Belg aan op de Canadese grens. Wanneer de douanebeambte hem in het vizier krijgt zegt de Belg; “Hallo, ik zou graag willen emigreren”. De douanebeambte reageert daarop door te stellen dat dit mogelijk is, maar dat je daarvoor wel werk moet hebben. De Belg zegt dat hij zeker werk heeft, hij werkt namelijk als houthakker. “Zo” zegt de douanier “en mag ik dan ook even vragen waar je allemaal aan de slag bent geweest als houthakker?”. De Belg geeft daarop aan dat zijn laatste werkgebied de Sahara was. “De Sahara”? vraagt de douanier? “Daar staan toch helemaal geen bomen meneer?” Hierop reageert de Belg; “Nee, nu niet meer!”

2 Belgen op een brug

Er staan twee Belgen op een brug te kijken die zich boven een rivier bevindt. In de verte zien ze plots iets verschijnen op de rivier. Zegt die ene Belg tegen de andere; “hé kijk, een boot”. Waarop die andere Belg reageert door te zeggen “dat is helemaal geen boot, maar een hovercraft”. Zegt de eerste Belg opnieuw; “nee dat is een boot en helemaal geen hovercraft”. Waarop de andere Belg weer zegt “Nee, dat is een hovercraft” en zo gaat het enkele keren heen en weer. Tot de ene Belg er genoeg van krijgt en zegt “het is een boot, B-O-O-T”. De andere Belg reageert gefrustreerd en zegt; “nee het is een hovercraft, H-O-….. Oh, nee, je hebt gelijk, het is toch een boot!”

Wat maakt Belgen moppen zo populair?

De hierboven aangehaalde Belgen moppen zijn natuurlijk slechts enkele van de vele die door de jaren heen zijn verschenen. Wanneer je op het internet een overzicht gaat opzoeken met Belgische moppen zal je dan ook heel veel verschillende mogelijkheden aangereikt krijgen. Dat Belgen moppen zo populair zijn hoeft eigenlijk helemaal niet te verbazen. Veel van deze moppen zijn door de jaren heen vertaald waardoor ze ook in bijvoorbeeld het Engels en Frans vrij vaak worden verteld.

Niet alleen onze noorderburen houden ervan om enkele goed geplaatste Belgenmoppen de wereld in te sturen, dat geldt zeker ook voor ons als Belgen zelf. Een klein beetje zelfspot mag soms wel. In ieder geval, heb je binnenkort een feestje of bijvoorbeeld een leuke vriendenavond gepland? Ben je daarbij nog op zoek naar één of meerdere geweldig fijne moppen om te vertellen zodat de lachspieren even lekker getraind kunnen worden? Dan zal je tot de vaststelling komen dat enkele leuke Belgen moppen vertellen eigenlijk altijd meer dan de moeite waard kan zijn.