Door de jaren heen zijn er ontzettend veel prachtige boeken verschenen op de markt. Heel wat mensen houden ervan om te lezen. Wanneer je op zoek bent naar enkele top klassieke boeken om te ontdekken is het vaak moeilijk om door de bomen het bos nog te zien. Omwille van deze reden hebben we enkele absolute toppers uit de klassieke literatuur voor je uitgezocht en hier op deze pagina voor je op een rijtje gezet.

To Kill a Mockingbird van Harper Lee

Eén van de absolute toppers uit de klassieke literatuur is ongetwijfeld ‘To Kill a Mockingbird’ van Harper Lee. In het verleden was dit boek vaak verplichte kost tijdens het volgen van Engelse lessen en dat is niet zonder reden. De werkelijk adembenemend mooie verhaallijn moet haast verplicht een diepe indruk nalaten op elke persoon die het boek leest. Het boekt gaat in het bijzonder in op de spanningen tussen de verschillende rassen tijdens de jaren ’30. Wat ons betreft één van de absolute must reads onder de klassieke boeken.

Great Expectations van Charles Dickens

Het is echt onmogelijk om een lijst te maken bestaande uit de beste klassieke boeken die ooit zijn verschenen zonder er een titel van Charles Dickens in op te nemen. Enkele van de absolute Engelse literatuur klassiekers zijn dan ook afkomstig uit zijn pen. Heb je nog nooit eerder één boek van Dickens gelezen en wil je daar nu graag verandering in brengen? Kies er dan bij voorkeur voor om aan de slag te gaan met het boek ‘Great Expectations’. Dit boek staat beter bekend als de zogenaamde magnum opus van de gerenommeerde schrijver. Het boek vertelt het verhaal van Pip, een wees die alles in het werk stelt om het hart van een rijkeluismeisje voor zich te winnen. Hoe dat afloopt? Dat moet je ontdekken in deze topper van een boek!

Lord of the Flies van William Golding

Verschillende films en series die door de jaren heen zijn verschenen zijn (los) gebaseerd op het verhaal dat voor het eerst werd verteld in Lord of the Flies van William Golding. Het verhaal van dit boek gaat dan ook over een groep tieners die door een vliegtuigongeluk terecht zijn gekomen op een onbewoond eiland. Dat dit alles behalve van een leien dakje verloopt spreekt voor zich. Eigenlijk schept dit boek een realistische weergave van de menselijke natuur. Door heel wat critics werd ze niet voor niets door de jaren heen bestempeld als één van de absolute top klassieke boeken op de markt.

Welke andere klassieke boeken zijn het ontdekken waard?

Bovenstaande drie klassieke boeken zijn stuk voor stuk absolute toppers. Wanneer je, je verder gaat verdiepen in het prachtige aanbod met boeken die door de jaren heen zijn verschenen spreekt het voor zich dat er je ongetwijfeld ook heel wat andere titels aan zullen spreken. Wat deze andere titels betreft kan je dan denken aan met name:

  • Lolita van Vladimir Nabokov;
  • The Scarlet Letter van Nathaniel Hawthorne;
  • Wuthering Heights van Emily Brönte;
  • The Handmaid’s Tale van Margaret Atwood;

Wanneer je van plan bent om enkele absolute literaire klassiekers aan je leeslijst toe te voegen zal je tot de vaststelling komen dat de exemplaren zoals vernoemd op deze pagina zich daar uitstekend toe lenen. Op deze manier beschik je meteen over enkele top klassieke boeken waar je beslist enige tijd zoet mee zal zijn.

You May Also Like

Dit is de beste overgebleven literatuur

Verschillende boeken die door de jaren heen het levenslicht hebben gezien blijken…