Wie België zegt denkt ongetwijfeld ook al vrij snel aan de fantastische bieren die hier op de markt zijn verschenen. Voor elke bierliefhebber heeft België dan ook wel iets naar wens in petto. Het is dan ook niet voor niets dat de Belgische biercultuur is terug te vinden op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Verspreid over het land zijn verschillende brouwerijen terug te vinden die de meest smaakvolle bieren produceren. In totaal telt België maar liefst 1500 verschillende biermerken. Wij hebben er de beste voor jou tussenuit gehaald en hier op deze pagina aan jou voorgesteld.

1.) Leffe

Eén van de ongetwijfeld meest bekende biermerken van België is ongetwijfeld Leffe. Het betreft hier een authentiek abdijbier waarvan de Leffe Blond, Leffe Bruin evenals de Leffe Tripel natuurlijk de bekendste zijn. In het bijzonder voor deze laatste geldt dat ze kan rekenen op een ontzettend grote populariteit. Het betreft hier een subtiel, fris, blond abdijbier dat zich kenmerkt door een vol karakter. In de fles is er als gevolg van de aanwezigheid van gist sprake van een nagisting. Voor wie graag kennis wil maken met enkele van de beste Belgische bieren is Leffe zonder meer een uitstekende keuze.

2.) Affligem

Misschien een wat minder bekend Belgisch bier luistert naar de naam ‘Affligem’. In het jaar 2020 kreeg Affligem Blond de prijs voor beste “Belgian Style Blond” ter wereld. Het spreekt voor zich dat het behalen van deze prijs ervoor heeft gezorgd dat haar populariteit een stevige impuls heeft gekregen. Buiten de Affligem Blond is het eveneens een mogelijkheid om kennis te maken met de Affligem Dubbel en de Affligem Tripel. Ook de Affligem Belgisch Wit is er één die onder liefhebbers kan rekenen op heel wat populariteit. Ondanks het feit dat Affligem dus met andere woorden niet zozeer één van de bekendste bier merken is uit België zijn er zeker en vast voldoende goede redenen aan te halen om er kennis mee te maken.

3.) Tripel Karmeliet

Ook de Tripel Karmeliet is een bekend bier uit België. Het gaat hierbij om een Tripel welke bekendheid over de hele wereld heeft weten te verwerven. Dit niet in het minst omdat ze wordt gebrouwen met drie onderscheidende granen. Het gaat hierbij concreet om de volgende:

  • Gerst;
  • Tarwe;
  • Haver;

Gerst is verantwoordelijk voor de goudgelige kleur en zorgt bovendien voor hints van vanille met citrus. De tarwe is verantwoordelijk voor het realiseren van de lichte en frisse Tripel welke beschikt over aroma’s van versgebakken wit brood. In het bijzonder geldt voor deze Tripel Karmeliet dat ze zich kenmerkt door een uitstekende veelzijdigheid. Deze zorgt ervoor dat dit een biertje is welke eigenlijk met de meest uiteenlopende zaken kan worden gecombineerd. Het gaat hierbij dus niet alleen om vette vis, maar ook om bijvoorbeeld zoete desserts.

4.) Victoria

Eén van de biermerken uit België die door de jaren heen stevig aan de weg heeft getimmerd luistert naar de naam ‘Victoria’. Het betreft hier een sterk blond bier dat bestaat uit 100 procent natuurlijke ingrediënten. Voor dit sterk blond bier geldt dat ze beschikt over een verfrissende toets. Ze kenmerkt zich onder meer door een tweede gisting op fles waardoor ze soepel drinkbaar is met een pittige bitterheid evenals de nodige, fruitige tonen. In het bijzonder wordt Victoria geroemd omwille van haar uitmuntende karakter bij een BBQ met kruidige gerechten.

5.) Duvel

Zonder meer één van de bekendste biermerken van Belgische bodem die over zowat de hele wereld bekendheid heeft weten te verwerven is ‘Duvel’. Voor dit ronduit iconisch blond bier geldt dat ze onder meer bekend staat omwille van haar levendige aroma’s. Bovendien kenmerkt ze zich ook door een vrij aanzienlijk CO2 gehalte. Deze zorgt voor een uitstekende rondheid in de mond. Een kleine waarschuwing is bij deze Duvel toch wel een beeetje op z’n plaats, want het is een absolute dorstlesser! Heerlijk om te combineren met een smakelijk hapje, maar ook lekker bij de BBQ of in combinatie met mosselen.

Welke andere Belgische biermerken zijn het ontdekken waard?

Nagenoeg elke biersoort werd door de Belgische brouwerijen wel bestudeerd. Heel wat verschillende, uiteenlopende bieren werden bovendien door deze brouwerijen inmiddels op de markt gebracht. Enkele absolute top biermerken van Belgische bodem hebben we hierboven reeds voor je op een rijtje gezet. Er is echter meer. Ook de onderstaande biermerken kunnen immers het ontdekken zeker waard zijn:

  • Hoegaarden Wit;
  • La Chouffe;
  • Jupiler;
  • Trappistes Rochefort 10;

Bierparadijs België heeft duidelijk voor iedereen wat wills in petto. Voor de echte bierliefhebber is dit dan ook eigenlijk gewoon één van ‘s werelds beste landen om in te vertoeven. In ieder geval, de grootste biermerken zoals aangehaald hier op deze pagina zijn met zekerheid meer dan de moeite waard om te ontdekken.

You May Also Like

Dit is typisch Belgisch eten

Belgisch eten staat erom bekend erg lekker te zijn. De Belgische keuken…

Uit eten in Brussel? Dit zijn de beste restaurants in Brussel

Er bestaan best wel wat redenen om ervoor te kiezen om een…