Er zijn door de jaren heen heel wat verschillende films gelanceerd. Voor meerdere van deze films geldt dat ze over een tijdloos karakter beschikken. Dit betekent dat ze ook op vandaag nog steeds kunnen rekenen op een uitstekende populariteit. Voor heel wat mensen geldt echter dat ze enkele absolute klassiekers nog niet hebben gezien waardoor er toch een beetje sprake is van een gat in hun cultuur. Geldt dat ook voor jou? Zou jij dan ook graag enkele oude films willen bekijken die vandaag de dag toch nog steeds geweldig populair zijn? Lees dan zeker verder.

1.) The Shawshank Redemption

Voor verschillende gespecialiseerde websites waaronder het zeer bekende IMDB geldt dat ze er inmiddels voor hebben gekozen om een lijst op te maken bestaande uit de populairste, tijdloze oude films die er door de jaren heen op de markt zijn verschenen. De meest populaire film aller tijden blijkt vaak ‘The Shawshank Redemption’ te zijn.

Dit is een film die zomaar even 25 jaar na diens debuut opnieuw te bekijken was in de bioscoop. Onder meer steracteur Morgan Freeman is te zien in deze film die het verhaal vertelt van een man die onterecht wordt beschuldigd van een misdaad waarna hij in de gevangenis wordt gegooid. Wanneer hij te maken krijgt met het zware gevangenisleven beslist hij om zijn ontsnapping te plannen. Voor ‘The Shawshank Redemption’ geldt dat ze gebaseerd is op een boek van Stephen King.

2.) The Godfather

Wanneer we het hebben over misdaad- of maffia-films spreekt het voor zich dat ‘The Godfather’ één van de absolute top klassiekers aller tijden is. Voor deze film geldt dat ze zich afspeelt in de jaren ’40. Ze vertelt het verhaal van Vito Corleone en diens familie. Binnen de familie Corleone is het zo dat aspecten als respect, trouw en familie-eer van groot belang zijn. Volgens menig aantal experten is dit één van de populairste films ooit geproduceerd. Ook de vervolgfilms die zijn verschenen wisten vriend en vijand te verbazen. Dit niet in het minst als gevolg van de absolute sterrencast bestaande uit acteurs Al Pacino en Robert de Niro.

3.) Schindler’s List

Wanneer we het hebben over klassieke, oude films die je zeker ooit in je leven gezien moet hebben kunnen we uiteraard niet om ‘Schindler’s List’ heen. Dit is ongetwijfeld één van de meest aangrijpende evenals populairste films ooit gemaakt. De hoofdrol in deze film is weggelegd voor niemand minder dan Liam Neeson. De nagenoeg geheel zwart-witte film vertelt de kijker het aangrijpende, waargebeurde verhaal van Schindler. Hij wist zomaar even honderden Joden te redden door ze een job te geven in zijn fabriek.

Oude Disney films die je gezien moet hebben

De Disney films die vandaag de dag door de jeugd worden bekeken verschillen uiteraard van de films die in het verleden te bewonderen waren. Dit gezegd hebbende is het zo dat er zeker een aantal oude Disney films bestaan die het bekijken ook op vandaag nog altijd meer dan waard zijn. Het betreft hier dan specifiek titels zoals:

  • Sneeuwwitje en de zeven dwergen uit het jaar 1937;
  • Pinokkio uit het jaar 1940;
  • Fantasia uit het jaar 1940;
  • Dombo uit het jaar 1941;
  • Bambi uit het jaar 1942;

Zou jij dus met andere woorden graag enkele absolute filmklassiekers willen bekijken uit het aanbod van Disney? Dan zijn de films die we hierboven voor je op een rijtje hebben gezet alvast meer dan de moeite waard om kennis mee te maken.

You May Also Like

Dit zijn de 9 leukste pretparken van België

Ben je van plan om een leuke uitstap te maken samen met…

De leukste series op Netflix van dit moment

Sinds het verschijnen van streamingdienst Netflix op de markt is er uiteraard…