Er bestaan best wel wat redenen om ervoor te kiezen om een bezoek te brengen aan de Belgische hoofdstad Brussel. Niet alleen zijn er enkele van de absolute top bezienswaardigheden van ons land terug te vinden, bovendien zal je ook tot de vaststelling komen dat er menig aantal prima restaurants bestaan. Ben je op zoek naar een absoluut toprestaurant Brussel? Dan zal je tot de vaststelling komen dat er verrassend veel namen zijn waar je een keuze uit kan maken. Wij hebben hier op deze pagina alvast enkele van de beste Brussel restaurants voor jou verzameld.

Le Conteur

Sinds jaar en dag is het zo dat Le Conteur wordt bestempeld als één van de beste restaurants in Brussel. Het betreft hier een Midden-Oosters restaurant waar de verschillende gerechtjes die op je tafel worden geplaatst moeten worden gedeeld. Aan het hoofd van het restaurant staan de Israëlische broers Roi en Ronni. Het is hun missie om de traditionele keuken uit het geweldige Tel Aviv naar de Belgische hoofdstad te brengen… en daar is men absoluut in geslaagd. Enkele gerechten die hier zeker de moeite waard zijn om te ontdekken zijn onder meer:

 • Spoonful of Challah;
 • Marokkaanse Baba Ghanoush;
 • Pulpergine;

Het restaurant Le Conteur bevindt zich op de Kiekenmarkt 32 in Brussel. Voor mensen die graag tijdens hun verblijf in of bezoek aan Brussel kennis willen maken met een wat meer bijzondere keuken zal de keuze voor dit top restaurant in Brussel snel zijn gemaakt.

Het Italiaanse sterrenrestaurant Da Mimmo

Op zoek naar een absoluut toprestaurant in Brussel om een zakenrelatie of je partner mee te imponeren? In dat geval zou een bezoek aan het Italiaanse sterrenrestaurant Da Mimmo zonder meer de moeite waard kunnen zijn. Werkelijk elk gerecht dat hier op tafel wordt getoverd is niets meer of minder dan een echt kunstwerk. Door de chef-kok van het restaurant wordt uitsluitend gewerkt met ingrediënten van hoge kwaliteit. Voor deze ingrediënten geldt dat ze variëren afhankelijk van het seizoen. Het merendeel van de ingrediënten zijn uiteraard afkomstig uit de Italiaanse laars. Een absolute aanrader is ook zeker de specialiteit van het huis. Dit is taglierini met truffel.

Be Burger, een premium burger restaurant

Een McDonald’s in Brussel vinden is geen probleem. Wil je graag uit eten in Brussel en ben je iemand die wel houdt van een lekkere hamburger? Dan kan je ervoor kiezen om een bezoek te brengen aan een McDonald’s vestiging. Voor wie liever wil genieten van een wat meer culinaire burger is er het restaurant ‘Be Burger’. Op de menukaart zijn een aantal absolute aanraders terug te vinden. Het gaat hierbij om de volgende:

 • 100% Black Angus rundsvlees;
 • De vegetarische burger;
 • Kip- of visburgers;
 • De huisbereide Be Burger (met eigen saus);
 • Hamburgerbroodjes met cornflakes-topping;

Voor het ‘Be Burger’ restaurant geldt dat ze over verschillende vestigingen beschikt die verspreid over Brussel zijn terug te vinden. Voor elke vestiging geldt dat ze beschikt over een eigen, unieke inrichting. De Burger Elsene heeft bijvoorbeeld de uitstraling van een stijlvolle brasserie terwijl de vestiging in Zaventem in een charmante, oude molen is terug te vinden.

Gazzetta, misschien wel één van de meest sfeervolle restaurants

Of je nu graag een lunch in Brussel wil gaan eten of je wil kunnen genieten van een heerlijk diner, in beide gevallen zal je tot de vaststelling komen dat de keuze voor het gezellige restaurant Gazzetta al snel kan zijn gemaakt. Het betreft hier een geweldig fijn restaurant dat zich bevindt in Brussel waar je voor een degelijke prijs kan genieten van de authentieke, Italiaanse keuken. Het restaurant bevindt zich bovendien op een gunstige locatie ergens tussen het Ter Kamerenbos en de Beurs. In de ochtend kan je hier reeds genieten van een echte Italiaanse koffie met een lekker stukje taart. In de middag geniet je hier van een heerlijk verse panini terwijl je in de namiddag een smaakvol bordje pasta kan eten. Voor liefhebbers van de Italiaanse keuken is dit ongetwijfeld één van de beste restaurants in Brussel.

Beaucoup Fish, één van de lekkerste visrestaurants in Brussel

Ben je op zoek naar een toprestaurant Brussel die zich heeft gespecialiseerd in het aanbieden van heerlijke visgerechten? In dat geval kan je daarvoor onder meer terecht in het restaurant ‘Beaucoup Fish’. Dit visrestaurant bevindt zich op wandelafstand van het Brussel-Noord station. Enkele absolute toppers op de menukaart zijn:

 • Heerlijke garnaalkroketten;
 • Carpaccio van Sint-Jakobsnoten;
 • Filet van vlaswijting met sandefjordsaus;
 • Spitskool en rösti;

Ook de klassieke bouillabaisse van Noordzeevis is hier uiteraard een absolute klassieker op de menukaart. Kom je in dit restaurant toch terecht met iemand die eigenlijk helemaal geen fan is van vis? In dat geval is het nog altijd mogelijk om te kunnen genieten van stoofvlees met varkenswangen of bijvoorbeeld een heerlijk smaakvolle vol-au-vent van hoevekip. Het mag dan misschien geen sterrenkeuken zijn, toch is dit zeker één van de beste restaurants van Brussel.

Le Chalet Robinson

Er zijn maar weinig lijstjes waarin op zoek wordt gegaan naar een toprestaurant in Brussel waar de volgende naam uit het rijtje niet op terug te vinden is. Het gaat hierbij dan uiteraard om ‘Le Chalet Robinson’. Voor dit restaurant geldt dat ze diep in Ter Kamerenbos is terug te vinden. Het restaurant is omringd door heel wat groen en vijvers. Vooraleer je in staat bent om Le Chalet Robinson te bereiken moet je de oversteek maken op een speciaal gebouwd vlot. Dit is op zich natuurlijk reeds een vrij bijzondere belevenis. Nadien is het mogelijk om te genieten van de heerlijk smaakvolle keuken die dit restaurant op tafel weet te toveren. Bij goed weer is het ook mogelijk om een stoel buiten te huren zodat je kan genieten van de prachtige, Brusselse natuur.

Miki, een bijzonder fusion concept

Wanneer je op zoek bent naar één van de meest leuke restaurants Brussel spreekt het voor zich dat je daarbij ook even een duik zal willen nemen in de verschillende concepten die worden aangeboden. Uit eten in Brussel kan namelijk gebeuren op heel veel verschillende manieren. Neem nu bijvoorbeeld Miki. Het betreft hier een innovatief fusion concept dat zich bevindt op De Zavel. Je maakt er kennis met verschillende (deel)gerechtjes die afkomstig zijn uit alle uithoeken van de wereld. Elke vrijdag- evenals zaterdagavond speelt er een live band die ervoor zorgt dat je meteen in de juiste mood komt. Onder Miki bevindt er zich namelijk een heuse discotheek!

BEAT, voor liefhebbers van de echte, Belgische keuken

Ben je op zoek naar een toprestaurant Brussel welke authentieke gerechten van Belgische bodem op je bord weet te brengen? Dan is BEAT, voluit ‘Belgian EAT Experience’ voor jou zeker en vast een absolute topper die je graag zal willen ontdekken. Zowat het beste van België vloeit hier samen tot één geheel. Het interieur is afkomstig van Belgische hand en met hun ingrediënten wordt de lokale economie ondersteund. Voor de gerechtjes geldt dat ze allemaal absolute oerklassiekers zijn in een stevig gepimpt sausje. Enkele voorbeelden van gerechten die je hier op de menukaart aantreft zijn dan ook:

 • Een burger met wafel;
 • Gefrituurde kip;
 • Kaas;
 • Dallas saus;
 • Banana Flambé met vanille-ijs en nootjes;

Ben je dus met andere woorden op zoek naar een toprestaurant in Brussel waar je kan genieten van oer klassieke Belgische gerechten met een unieke touch? Dan zal je tot de vaststelling komen dat BEAT heel wat moois voor jou in petto heeft.

La Villa Lorraine, zowat de absolute top

Op zoek naar een toprestaurant in Brussel? Dan kan je eigenlijk niet anders dan kennismaken met ‘La Villa Lorraine’. Voor deze zaak geldt niet voor niets dat ze op moment van schrijven beschikt over een Gault&Millauscore van 17 op 20. Bovendien is ze er ook in geslaagd om zomaar even twee Michelin-sterren in de wacht te slepen. Het restaurant bevindt zich aan de rand van het Ter Kamerenbos. Niet alleen het eten is hier fenomenaal, dat geldt zeker ook voor de inrichting van het interieur. De menukaart wordt hier vormgegeven door invloeden afkomstig uit de wereldkeuken waarbij gebruik wordt gemaakt van niet alleen lokale, maar ook van seizoensgebonden gerechten. Dit is ongetwijfeld één van de beste restaurants in Brussel.

Andere top restaurants in Brussel om te ontdekken

Wanneer je op zoek bent naar een toprestaurant in Brussel zal je tot de vaststelling komen dat onze Belgische hoofdstad echt ontzettend veel interessante toppers voor jou in petto heeft. De hierboven reeds aangehaalde namen vormen dan ook nog maar het topje van de ijsberg. Dit gezegd hebbende is het zo dat er ook nog heel wat andere adresjes het ontdekken waard kunnen zijn. Denk wat dit betreft aan de volgende:

 • Maison Louise Restaurant & Wine Bar;
 • Hashtag Burgers & Brunch;
 • Jardin des Olives;
 • The Purple Rose;
 • MEAT30;

Brussel is een stad die door de jaren heen wereldwijd op de kaart is gezet. Niet alleen haar status als hoofdstad van België heeft daarvoor gezorgd, ook haar culinaire scene staat erom bekend een absolute topper van formaat te zijn. Hoe dan ook mag het duidelijk zijn, wanneer je op zoek bent naar een top restaurant om gebruik van te kunnen maken in Brussel is het zeker een aanrader om even kennis te maken met de uitstekende namen die we hier in dit artikel voor jou op een rijtje hebben gezet.

You May Also Like

Dit zijn de populairste Belgische biermerken

Wie België zegt denkt ongetwijfeld ook al vrij snel aan de fantastische…

Dit is typisch Belgisch eten

Belgisch eten staat erom bekend erg lekker te zijn. De Belgische keuken…