Er zijn ontzettend veel leuke steden in België terug te vinden. De kans is ontzettend groot dat we je hier niets nieuws mee vertellen, in tegendeel. Voor heel wat Belgen geldt dat ze reeds de helft van de wereld hebben gezien. Toch is hun eigen land niet zelden onbekend terrein. Dat is jammer, want België huisvest heel wat prachtige steden die zeker het ontdekken meer dan de moeite waard zijn. Benieuwd om te ontdekken wat nu precies de meeste leuke steden van België zijn? Dan is het alvast zeker de moeite waard om je even te verdiepen in de steden die je hieronder aantreft.

Het altijd weer even romantische Brugge

Eén van de meest toeristische steden van België is ongetwijfeld het ‘Venetië van het Noorden’. We hebben het hierbij dan uiteraard over de West-Vlaamse hoofdstad Brugge. Het volledige historische centrum van deze boeiende stad is inmiddels dan ook opgenomen op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Het maken van één enkele wandeling doorheen deze Middeleeuwse stad maakt meteen duidelijk waarom dat nu precies het geval is.

De vele kronkelende steegjes die worden afgewisseld met uitnodigende pleintjes zorgen ervoor dat er een zeer authentieke aanblik ontstaat. Een absolute aanrader om te doen in deze leuke stad in België is het beklimmen van het Belfort. Let wel op, om dit te kunnen doen moet je zomaar even 366 trappen beklimmen. Je wordt uiteindelijk echter wel beloond met een geweldig mooi uitzicht over de stad. Uiteraard zijn er verspreid over deze stad ook heel wat uitnodigende bars en restaurants terug te vinden waar je onder meer kan genieten van onder meer het lokaal gebrouwen biertje Brugse Zot!

Kortrijk, minder bekend, maar toch zeer de moeite waard

Wanneer er een stedentrip naar België wordt geboekt is het doorgaans niet zo dat er hierbij wordt gekozen voor een bezoek aan Kortrijk. Toch moet het gezegd dat dit één van de steden van België is welke zeker het ontdekken waard is. Deze charmante stad in West-Vlaanderen kenmerkt zich onder meer door de aanwezigheid van de Leie die door de stad stroomt. Bovendien is het uiteraard zo dat Kortrijk eveneens een zeer rijke geschiedenis kent.

Tijdens een bezoek aan Kortrijk wandel je langs het water en vooral door kleurrijke straten waar heel wat prachtige huizen aan terug te vinden zijn. Daarnaast staat Kortrijk er ook om bekend een fijne winkelstad te zijn en heel wat boeiende musea te bevatten. Ook mensen die houden van mooie wandelingen komen hier beslist aan hun trekken. Door de jaren heen zijn er hier immers verschillende wandelroutes uitgestippeld die meer dan de moeite waard zijn.

Gent, de historische hoofdstad van Oost-Vlaanderen

De hoofdstad van Oost-Vlaanderen, namelijk Gent heeft vele gezichten. In eerste instantie is het natuurlijk een geweldige studentenstad. Daarnaast geldt voor Gent echter eveneens dat ze zich kenmerkt door een ontzettend rijke geschiedenis en bijgevolg ook veel, heel veel cultuur! Je brengt hier onder meer een bezoek aan het Gravensteen welke zich in het centrum van de stad bevindt. Deze bezienswaardigheid in Gent mag je zeker niet over het hoofd zien, in tegendeel.

Ben je van plan om tijdens de zomer een bezoek te brengen aan één van de meest leuke steden van België, namelijk Gent? In dat geval kan je hier ook genieten van de Gentse Feesten. Voor dit stadsfestival geldt dat ze door de jaren heen is uitgegroeid tot één van de grootste volksfeesten van heel Europa. In de volledige binnenstad van Gent wordt dan maar liefst tien dagen lang gevierd. Wil je graag op een bijzondere manier het prachtige Gent ontdekken? Dan is het ook zeker de moeite waard om een rondvaart te overwegen.

Maak kennis met de Ajuinenstad Aalst

Hoe interessant de verschillende provinciale hoofdsteden van België ook mogen zijn, het moet gezegd dat er ook nog heel wat andere uitnodigende steden zijn om te ontdekken. Eén van de steden is de zogenaamde Ajuinenstad Aalst. Vergis je niet, dit is wel degelijk de tweede grootste stad van Oost-Vlaanderen. De stad beschikt over een rijke geschiedenis welke tot uiting komt in onder meer de historische gebouwen evenals de leerrijke musea die je hier aantreft. Ook voor deze stad geldt hoe dan ook dat ze meer dan het ontdekken waard is.

Mechelen, de kerkenstad van Vlaanderen

Wanneer we een lijstje maken met de meest leuke steden in België om te bezoeken mag Mechelen daar eigenlijk helemaal niet op ontbreken. Op geringe afstand van andere bezienswaardige Belgische steden als Leuven, Brussel en Antwerpen ligt het wat kleinere Mechelen. Voor heel wat bezoekers vormt deze stad niets meer of minder dan een absolute verrassing. In het bijzonder wanneer je een gemoedelijk, historisch stadje wenst te ontdekken tijdens een leuk weekendje is Mechelen een absolute aanrader.

Tijdens een wandeling doorheen deze stad wordt meteen duidelijk waarom er vaak naar wordt verwezen als zijnde de kerkenstad van Vlaanderen. Je treft hier namelijk zomaar even acht verschillende, prachtige kerken en kathedralen aan. Tot slot kan je ook op de vele charmante pleintjes genieten van een heerlijk drankje. Tel daar ook nog eens de vele leuke en boeiende musea van Mechelen bij op en het mag duidelijk zijn dat deze stad meer dan het ontdekken waard is.

Brussel, het kleine Parijs van België

Er zijn verschillende hoofdsteden in België wanneer we er de diverse provincies bijhalen, maar het spreekt voor zich dat er slechts één echte hoofdstad is. Voor deze hoofdstad geldt uiteraard dat ze luistert naar de naam Brussel. In de praktijk is het zo dat er vaak naar Brussel wordt verwezen als zijnde het ‘Klein Parijs’. Dat is zeker niet zonder reden. Verspreid over de stad is ontzettend veel cultuurpracht terug te vinden terwijl het voor zich spreekt dat Brussel zich met recht en rede één van Europa’s meest belangrijke steden mag noemen. Voldoende goede redenen dus om er een bezoek aan te brengen.

Brussel is uiteraard heel wat meer dan alleen maar de Grote Markt en Manneken Pis. De stad is niet alleen bijzonder hip, maar daarnaast ook geweldig bourgondisch en uiteraard ook bijzonder veelzijdig. Achter zowat elke hoek is dan ook wel een bezienswaardigheid terug te vinden. Wil je dus met andere woorden graag kennismaken met één van de meest leuke steden van België? Dan zal je tot de vaststelling komen dat Brussel zeker niet op je wensenlijstje mag ontbreken.

Hasselt, één van de meest sfeervolle steden van België

Een leuke stad in België om te ontdekken is ook de Limburgse hoofdstad Hasselt. Eigenlijk is dit de ideale bestemming voor een weekendje weg of voor een stedentrip in België. Deze stad heeft dan ook ontzettend veel te bieden. Niet alleen tref je hier heel wat interessante musea aan, daarnaast kan je hier ook een prachtige Japanse tuin ontdekken. Ook de gezellige winkelstraatjes nodigen zeker uit om te ontdekken.

Voor Hasselt geldt niet alleen dat ze één van de meest leuke steden is van België, daarnaast wordt er ook vaak naar verwezen als zijnde de jeneverstad. Dat is niet zonder reden. In de stad is ook onder meer een bezoek te brengen aan het zogenaamde Jenevermuseum. Je kan hier niet alleen de geschiedenis ontdekken van de jeneverindustrie van de stad, daarnaast kan je hier ook genieten van enkele lekkere jenevertjes.

Antwerpen, de Belgische diamantstad

Eén van de meest grote steden in België die tevens kan rekenen op heel wat toeristische interesse is Antwerpen. Vaak wordt er naar deze stad verwezen als zijnde de Belgische diamantstad. Dat is ook zeker niet zonder reden. In het bijzonder in de straten die zijn terug te vinden rond het centraal station bieden heel wat Joodse diamantairs hun handelswaren aan.

In het verleden was Antwerpen één van de meest bloeiende handelssteden van heel Europa. Dat was in het bijzonder het gevolg van de aanwezigheid van de haven. Op vandaag is Antwerpen een lekker hippe stad die heel wat interessante bezienswaardigheden huisvest en bovendien ook enkele geweldige shoppingmogelijkheden biedt. In het bijzonder de populaire winkelstraat Meir leent zich hier uiteraard uitstekend voor.

Vergeet ook zeker de leuke steden in Wallonië niet!

Tot dusver hebben we het uiteraard vooral gehad over de meest leuke steden van België die zich in Vlaanderen bevinden. Het spreekt echter voor zich dat België uit twee delen bestaat. Ook het tweede deel, namelijk Wallonië staat erom bekend over heel wat interessante en vooral zeer bezienswaardige steden te beschikken. Het gaat hierbij dan in eerste instantie om Namen, de Waalse hoofdstad. Dit gezegd hebbende kunnen ook de volgende steden de moeite waard zijn om te ontdekken:

  • Luik;
  • Mons;
  • Dinant;
  • Charleroi;

Naast alle reeds aangehaalde leuke steden van België zijn er nog heel wat meer pareltjes om te ontdekken. Zo hebben we het bijvoorbeeld nog niet gehad over Ieper en wat ook te denken van Doornik en zelfs de badstad bij uitstek Oostende? Deze laatste is zeker tijdens de zomermaanden één van de meest populaire steden van heel België om een bezoekje aan te brengen. Het mag hoe dan ook duidelijk zijn, ook voor mensen die graag een vakantie in eigen land willen doorbrengen heeft ons mooie België heel wat interessants te bieden.

You May Also Like

Dit is waarom Knokke zo populair is onder jongeren

Knokke oefent sinds jaar en dag een ontzettend grote invloed uit op…

Deze bezienswaardigheden moet je zien als je naar Brussel gaat

Brussel geniet als hoofdstad van België uiteraard een zeer aanzienlijke populariteit. Dit…

Wat te doen in Antwerpen: 14 tips

Antwerpen is een razend populaire stad. Dit zowel onder Belgische als onder…