Knokke oefent sinds jaar en dag een ontzettend grote invloed uit op zowel jongeren als net wat oudere jongeren. Daar zijn verschillende redenen voor aan te halen. Wonen in Knokke biedt in eerste instantie heel wat interessante voordelen. Zo geldt er in Knokke geen stadsbelasting en woon je toch echt in één van de mooiste badplaatsen van België. Door de jaren heen is gebleken dat Knokke in het bijzonder de harten van heel wat jongeren heeft weten te veroveren. Benieuwd hoe dat komt? Dat laten we je zeer graag ontdekken middels de informatie die je aantreft op deze pagina.

Het mondaine karakter van het prachtige Knokke

De eerste reden waarom jongeren zich vaak zo aangetrokken voelen tot Knokke heeft uiteraard te maken met het mondaine karakter van deze badplaats. Voor heel wat jongeren geldt dat ze reeds op jonge leeftijd dromen van luxe en een rijke levensstijl. Er zijn maar weinig plaatsen in België waar die luxe zo in het straatbeeld aanwezig is als in het bruisende Knokke. Het is dan ook niet voor niets dat je hier zonder twijfel luxueuze bolides voorbij ziet rijden van gerenommeerde merken als Bentley, Lamborghini en Ferrari. Het mondaine aspect zorgt ervoor dat heel wat jongeren het ontzettend fijn vinden om hier te vertoeven. Dit is echter nog maar de eerste reden.

De aanwezigheid van Lakeside Paradise

Tevens één van de redenen waarom Knokke kan rekenen op de aandacht van zoveel jongeren heeft ongetwijfeld te maken met de aanwezigheid van het zogenaamde Lakeside Paradise. Dit paradijs voor watersporters bevindt zich aan een meer en maakt het mogelijk om er verschillende watersportactiviteiten te beoefenen zoals:

  • Waterskiën en wakeboarden;
  • Wakeskaten en windsurfen;
  • Paddleboarden en surfen;

Het waterskiën en wakeboarden gebeurt aan een 720 meter lange kabelbaan die je met een snelheid van 30 kilometer per uur over het vlakke water voorttrekt. Ben je iemand die nog niet veel ervaring heeft met watersporten, maar wil je daar graag verandering in brengen? Ook dan ben je hier aan het juiste adres. Op het domein van Lakeside Paradise in Knokke is ook een bar evenals een restaurant en een jeugdherberg terug te vinden.

Heel wat leuke eetgelegenheden, ook voor jongeren

Zowel in Knokke als in Knokke-Heist zijn heel wat leuke eetgelegenheden terug te vinden waar zowel jongeren als volwassenen zich thuis zullen voelen. Voor de echte fijnproevers geldt dat er een keuze kan worden gemaakt uit verschillende restaurants die werden bekroond met een heuse Michelinster. Dit gezegd hebbende zijn er ook verspreid over Knokke heel wat eetgelegenheden terug te vinden die zich net wat meer richten op een grote, jonge doelgroep. Voor menig aantal van deze zaken geldt bovendien dat ze over een leuk speeldomein beschikken buiten. Zo komen ook de kleinsten aan hun trekken. Op weg naar huis (of naar de accommodatie die je hebt gehuurd) spring je uiteraard ook even binnen bij Moeder Babelutte voor wat lekkere snoep.

Overnachtingsadressen in alle mogelijke prijsklassen

De toeristische infrastructuur in Knokke is door de jaren heen stevig uit zijn voegen gebarsten. Op moment van schrijven is er bijvoorbeeld reeds sprake van alleen al 50 verschillende hotels en bed & breakfasts. Bovendien is het ook nog eens zo dat er verschillende vakantiewoningen (of villa’s) te huur worden aangeboden. Tel daar ook nog eens de appartementen bij op die gehuurd kunnen worden en het mag duidelijk zijn dat de toeristische infrastructuur van Knokke voor iedereen wat wills te bieden heeft.

Een hotel in Knokke boeken maak je eigenlijk zo duur als je zelf wil. In eerste instantie kan je bijvoorbeeld verblijven in de jeugdherberg op het domein van Lakeside Paradise wat je op moment van schrijven ongeveer 20 euro per nacht kost. Daarnaast zijn er verspreid over Knokke en Knokke-Heist uiteraard ook heel wat significant duurdere verblijfsadressen terug te vinden waaronder La Reserve in Knokke als absolute uitschieter. Dit is één van de meest exclusieve hotels van heel België.

Hippe strandbars tijdens de zomermaanden

In het bijzonder tijdens de zomermaanden kan je ontzettend veel jongeren aantreffen in Knokke. Dat is niet alleen het gevolg van het extra boeiende uitgaansleven dat er zich dan ontvouwt, wat bovendien ook te denken van de vele hippe strandbars die dan hun deuren openen? Een strandbar in Knokke bied je toch net dat tikkeltje meer in vergelijking met strandbars die in andere badplaatsen aan de Belgische kust zijn terug te vinden. Onder opzwepende deuntjes van de beste dj’s genieten onder een stralende zomerzon van een heerlijk drankje? Dat kan eigenlijk nergens anders beter dan in Knokke! In ieder geval mag het duidelijk zijn, deze exclusieve, mondaine badplaats aan de Belgische kust weet ongetwijfeld zowel jong als oud te verbazen.

You May Also Like

Deze bezienswaardigheden moet je zien als je naar Brussel gaat

Brussel geniet als hoofdstad van België uiteraard een zeer aanzienlijke populariteit. Dit…

Dit zijn de leukste steden van België

Er zijn ontzettend veel leuke steden in België terug te vinden. De…

Wat te doen in Antwerpen: 14 tips

Antwerpen is een razend populaire stad. Dit zowel onder Belgische als onder…